До връх Елбрус на стоп

Сподели с нас плановете си - я дойдем още хора, я сме те затрупали със съвети ! Търся си ... компания, белята, съдружник за едър корпоративен бизнес и др. подобни - ако си търсите компания за път.

До връх Елбрус на стоп

Мнениеот SimeonR » Нед 07 Мар 2010 16:03

Здравейте планирам соло, или с още един човек максимум, експедициция до връх Елбрус в Русия. В началото мислех да пътувам до там с влак, но се замислих дали няма да е възможно да се стигне до там на стоп тъй като ще имам екипировка за нощуване в по-екстремни условия пък и ще излезе доста по евтино.Притесняваме дали ще мога да си изкарам виза за Русия и дали въобще върви стопа в Румъния, Украйна и Русия. Ако някой може да ме посъветва нещо или дали въобще е възможна цялата тази работа тъй като разстоянието е около 2000км, ще бъда много благодарен.
SimeonR

Re: До връх Елбрус на стоп

Мнениеот seasoul » Пон 08 Мар 2010 19:36

Здравей,
Първо и най-важно - вземи руската виза в България и в никакъв случай в Украйна или Румъния!!!
В Украйна няма да ти дадат туристическа виза и ще ти кажат да се връщаш в България, в най-добрия случай можеш да вземеш транзитна за 2-3 дни, а това не ти върши никаква работа. Така че задължително я изкарай тук.
Второ - стопът и в трите страни е ОК, но има една особеност - хората очакват заплащане срещу превоз. Особено в Румъния това е масова практика. Но разбира се ако им кажеш преди да се качиш, че не искаш да плащаш, голяма част от хората ще те вземат, а една по-малка част ще ти откажат. Според мен никакви други проблеми няма да имаш със стопа. Само не забравяй да уточниш това с шофьора преди да се качиш в колата.
Трето - вземи си доброто настроение и се забавлявай докато стопираш, няма да съжаляваш, сигурна съм :)
THE WORLD IS ONE
http://www.vbox7.com/play:3685da8d

Всички граници са в умовете на хората, те съществуват само в тяхната реалност
Аватар
seasoul

Назад към Планове!! / Издирва се ...